woensdag, november 17, 2010

Wateroverlast

Vorig weekend werd België geteisterd door wateroverlast in de Denderstreek... Die rivier, de Dender, loopt op een paar honderd meter achter onze woning. Hij was gelukkig bij ons niet overstroomd, maar door de stijging van het grondwater hadden wij ook wateroverlast. Dit zijn beelden van het gebied dat grenst net aan onze tuin. Het water was gestegen , net tot gelijk met onze tuin, maar gelukkig is het daarna gestopt met regenen en is nu het water wat weg getrokken. Het is nog niet helemaal weg, en Aalst blijft waakzaam, maar het rampenplan is niet meer van kracht.


Deze foto is van het baantje achter onze tuin, dat het gebied het Denderland in loopt. Zoals je ziet zijn de beken overstroomd.

en de weilanden...


Dit is de brug over het beekje dat loopt op 50 m van mijn tuin. Het water staat tot net aan de rand
Dit is een foto van de Dender en zijn waterpeil... ongeveer een 40 cm van de rand... Daar staat het water nog steeds, dus alle gevaar is hier nog niet geweken....

Maar, wij mogen van geluk spreken, want in streken en dorpen hier maar een paar kilometer vandaan staat het water in vele huizen binnen, tot soms wel 1 m hoog...
Wij leven mee met alle mensen daar ...

3 opmerkingen:

Simone zei

gelukkig dat jullie die ellende gespaard is gebleven! Hopelijk blijft het nu een tijdje droog, zodat het water weer kan zakken.

Elza zei

Wat een eng idee zoveel water vlakbij jullie huis.
Gelukkig voor jullie nog droog, ik had het inderdaad op de t.v. gezien.
Hoop dat jullie een droge tijd krijgen.
Groeten ELza.

Ingrid zei

Vreselijk Iris. Had het wel op het nieuws gezien. Je moet er niet aan denken dat alles onder water staat. Brrr.
Groetjes Ingrid.